Тялото, като символ на красота и съвършенство, вдъхновява Христо Жеков в неговата нова изложба Тяло/Body#2. Тя ще бъде открита тази събота /5 март/ от 18:00 часа в Арт галерия Пловдивски Културен Институт.

 

Изложбата ни насочва към  осъзнаване на тялото като най-съвършеното творение и превозно средство на душата, но и за силата на живота, красотата и чувствеността.

Авторът ни провокира да се замислим и да празнуваме тържеството на живота в най-красивото му проявление.

Христо Жеков е завършил магистърска степен в АМТИИ-Пловдив по специалност “Живопис” при проф. Андрей Даниел и при доц. Румен Жеков. От 2012 г. – член на Съюза на Българските Художници и в периода 2009 – 2013 г. – заместник председател на Дружеството на пловдивските художници. Работи като преподавател по Рисуване, Графика и Перспектива в НХГ „Цанко Лавренов“ от 2015 г.
Постмодерността на Христо Жеков се изразява в индивидуалистичния му подход към темите на природата в човека. Твори в областта на живописта, графиката и съвременното изкуство в различните му форми.

Христо Жеков има редица самостоятелни изложби и участия в съвместни проекти, като през 2019 поставя първата изложба от поредицата Тяло/Body в Арт галерия ПКИ.

„Каним всички пловдивчани и гости на града на откриването на 5 март от 18:00 часа, като изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки делничен ден от 16:00 до 21:00 часа, както и в събота и неделя от 11:00 до 17:00 часа.“, коментират от Пловдивски Културен Институт.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…